Romatolojik Hastalıklar Nelerdir? Romatolojik hastalıklar, vücudun kaslarını, eklemlerini, kemiklerini, tendonlarını ve bağ dokusunu etkileyen bir grup rahatsızlıktır. Bu hastalıklar, otoimmün, dejeneratif ve inflamatuar süreçlerden kaynaklanabilir. Romatolojik hastalıkların ülkemizde en çok görülenleri, romatoid artrit (iltihaplı eklem romatizması), fibromiyalji (kas romatizması), FMF…
Vitamin ve mineraller aslında küçük moleküllerdir ve vücutta ağırlık olarak da fazla bulunmazlar. Ancak üstlendikleri görevler kilit öneme sahiptir. Günlük ihtiyaç miktarında alımından öte, yüksek dozlarda tedavi edici etkileri olduğu bilinmektedir.
Metabolizmamızın, yani, vücudumuzda çalışan çarkların dengeli ve düzenli çalışabilmesi hormon dediğimiz haberleşme ağının sağlıklı işlemesine bağlıdır. Bu nedenle görünüşte ilgisi yok gibi duran bir çok hastalık bir zincirin halkalarıdır. Bu sisteme etki ettiğini bildiğimiz bir çok desteğimiz buluyor.
Bağışıklık sistemimizin kendi vücut hücrelerimizi tanımama ve düşman gibi davranması durumlarıdır. Bağışıklık sistemini baskılamak, geçici bir iyilik olsa da dış tehditlere açık hale geliriz. Hücresel barışı sağlamaya destek verecek yöntemler daha gerçekçi ve kalıcı tedavi destekleridir.
Bir çok insan, iyi bir uyku uyuyamamaktan, sabahları dinç kalkamamaktan şikayet etmektedir. Ozon, vitamin tedavisi ve diğer desteklerle, sağlıklı ve zinde bir yaşam mümkündür.
Kas iskelet sistemi rahatsızlıklarında bölgesel destekler ön plana çıksa da tüm vücuda verilen desteklerle ağrılarınızdan büyük oranda kurtulabilirsiniz.
Lokal ozon enksiyonu, proloterapi, prp-cgf, kök hücre gibi uygulamalar ağrı kesici değildir, doğrudan hasarlı bölgelerin tamirini hedefleyerek kalıcı ve gerçek tedavi destekleri sağlar.
Nörolojik olarak değerlendirilmiş hastaların çoğunda baş ağrısının organik bir nedeni bulunamamaktadır. Bütüncül desteklerle baş ağrılarının oldukça hafiflediğini görmekteyiz. Destek tedavilerimizle, yalnızca ağrıdan kurtulmuyorsunuz, aynı zamanda her ağrı atağında beyin hücrelerinin maruz kaldığı zarardan ve kullanılan ilaçların yan etkisinden de kurtulmuş oluyorsunuz.
Lokal enjeksiyonlar, kupa, tıbbi sülük uygulamaları, ozon ve mineral destekleri, ameliyat gerektirmeyen bir çok durumda oldukça rahatlatıcı olmaktadır. Ameliyat planlanan hastalarda daha kolay ve hızlı iyileşmeye destek olduğunda her halükarda önemsiyoruz ve öneriyoruz.
Doku hasarı olmaksızın sinir hücrelerinin etkilenmesiyle ortaya çıkan, ağrı kesici ilaçlarla dinmeyen ağrılar vardır. Bazen sıcak basması, üşüme, karıncalanma gibi hisler de olabilmektedir. Sinir sistemi sınırlı ve yavaş olarak kendini yenilemektedir. Ozon ve bazı bitkilerle bunu desteklemek mümkündür.